Voor hoge temperaturen

Brusselse Aarde [Emmer van 5 Kg]

Bestelnummer: BA190119KG5
Artikel 1 van 9 Volgende
€ 10,00 (inclusief btw)
Bel ons wanneer u dit product wilt bestellen. Ons telefoonnummer is +31 [0]299 66 66 30

Brusselse aarde is een gele leem of zavel. Om met Brusselse Aarde te kunnen werken zijn zogenaamde vormkasten nodig. Dit zijn vaak gemaakt van hout of metaal waarbij de metalen varianten in meerdere vormen te verkrijgen zijn (ringen, flessen, rachthoekige frames, etc.).  Afhankelijk van het origineel kan er op meerdere manieren een vorm worden gemaakt.

  • Het zand wordt droog gebruikt,
  • Het zand wordt met water (of suikerwater) vochtig gemaakt tot je er een bal van kan maken welke bij het opgooien niet uit elkaar valt. Alvorens te gaan gieten moet dit mengsel rustig drogen (ga dit niet forceren, de kans dat je afgietsel mislukt is dan vele malen groter) of,
  • Je gebruikt de verloren was methode.

Zelf werken wij niet met Brusselse Aarde en kunnen dan ook geen advies geven welke methode voor u het beste is. Er is echter heel veel informatie op internet te vinden inclusief filmpjes op YouTube. Zelf viel ons daarbij wel op dat men niet altijd het onderscheid weet te maken tussen Brusselse Aarde of Oliegebonden Zand.

Oliegebonden zand is al vochtig en geeft goede resultaten bij het gieten van metalen met een laag smeltpunt. Brusselse Aarde geeft weer mooiere resultaten met metalen die een hoog smeltpunt hebben.

Beide varianten zijn uitstekend te gebruiken voor het gieten van Tin.

Belangrijk !

Onze winkel op de Zaanse Schans is beperkt geopend. Wilt u langskomen maak dan een afspraak om teleurstelling te voorkomen.

Momenteel kopen wij GEEN tinnen producten in. Wij verwijzen u graag door naar https://www.tinverzamelaar.nl Hier krijgt u een goede en eerlijke prijs op basis van de kwaliteit van uw tinnen producten.

Voor het doen van reparaties en restauraties kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij bespreken dan met u of en zo ja op welke manier wij u van dienst kunnen zijn.

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar tussen 10.00 en 17.00 uur op telefoonnummer 0299 66 66 30 of vanuit het buitenland 0031 299 666630

WEBWINKELKEURWIDGET

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2018 - 2021 Tingieterij Holland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel