Video's

Op deze pagina kunt u enkele video's bekijken welke betrekking hebben op onze Tingieterij.

In 2004 hebben we een filmpje gemaakt in onze tijdelijke werkplaats op Amsterdam Zeeburg.
Later verhuisden we naar Purmerend.

In onderstaand filmpje laten we zien hoe een Avondmaalservies wordt gemaakt.
Qua arbeid is het maken van een compleet avondmaalservies 2 volle wwerkdagen werk voor 2 personen, dus 32 manuren.

Dat is tevens de reden dat we - hoe spijtig het ook is - sinds 2019 gestopt zijn met de vervaardiging van de avondmaalserviezen.
Omdat het 100% handwerk is, is het een kostbaar product wat niet iedereen kan of wil betalen.

VIDEO 2

Het tweede filmpje betreft een in 2014 gemaakte reportage van de regionale televisiezender RTV Noord-Holland, het programma NH Leeft. Wij waren toen druk bezig om ons ambacht op de lijst van het immaterieel erfgoed in Nederland te krijgen.

In datzelfde jaar wonnen wij de Meestertitel in China. Deze werd ons toegekend door "The International Organisation of Folk Arts en Crafts" onderdeel van Unesco Werelderfgoed. Daarmee kwam de aandacht voor ons ambacht in een stroomversnelling.

VIDEO 3

Wij hebben een animatiefilmpje gemaakt waarin u kunt zien hoe u een hittebestendige gietvorm maakt, gebruik makend van 2 componenten silicionenmateriaal (verkrijgbaar via onze webshop).

Deze siliconen kunnen gebruikt worden bij een temperatuur van 300 graden celsius continue en kortstondig 400 graden celsius.
Daarmee is het uitermate geschikt voor het gieten van tin.  

 

VIDEO 4

Één van onze klanten heeft een video gemaakt waarin hij werkt met plaatsiliconen en het multiframe.

Belangrijk !

Onze winkel op de Zaanse Schans is beperkt geopend. Wilt u langskomen maak dan een afspraak om teleurstelling te voorkomen.

Momenteel kopen wij GEEN tinnen producten in. Wij verwijzen u graag door naar https://www.tinverzamelaar.nl Hier krijgt u een goede en eerlijke prijs op basis van de kwaliteit van uw tinnen producten.

Voor het doen van reparaties en restauraties kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij bespreken dan met u of en zo ja op welke manier wij u van dienst kunnen zijn.

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar tussen 10.00 en 17.00 uur op telefoonnummer 0299 66 66 30 of vanuit het buitenland 0031 299 666630

WEBWINKELKEURWIDGET

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2018 - 2021 Tingieterij Holland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel